Гіацинти їх посадка та підготовка ґрунту

0 Comments

Дуже добре ростуть гіацинти легкого, піщаного грунту. Вона добре пропускає воду, а сухе літо вона легко піднімає ґрунтові води, що знаходяться на невеликій глибині. Тому цибулини постійно одержують вологу, але ніколи не бувають затопленими. Це дуже важливо при вирощуванні квітів. Вони люблять вологий, але не перезволожений ґрунт.

Садити гіацинти найкраще на добре освітленому, захищеному від вітрів місці. Не варто садити їх, як інші цибулинні, поряд з деревами та чагарниками. Сонечко навесні вистачить, а от поживних речовин гіацинтам не вистачатиме.

Гіацинти їх посадка та підготовка ґрунту

Краще, якщо ділянка для посадки буде рівною, з деяким ухилом, щоб сніг і вода, що тане, в період затяжних дощів не накопичувалася навколо посадок. Тривалий застій води може призвести до захворювань та загнивання цибулин. З тієї ж причини не треба садити цибулини на ділянках із близьким знаходженням ґрунтових вод.

Грунт для посадки повинен бути вологопроникним, добре удобреним перегноєм або гноєм, що перепрів. Врахуйте, гіацинти не переносять свіжий або гній, що недостатньо розклався! Якщо ґрунт на вашій ділянці глинистий, треба додати торф та річковий пісок. Якщо ґрунт кислий, його треба вапнувати, додаючи вапно, крейду або доломіт.

Гіацинти їх посадка та підготовка ґрунту

Грунт для посадки гіацинтів готують за пару місяців до посадки, щоб ґрунт встиг осісти і відрослі молоді коріння не обірвалися при усадці ґрунту. Про терміни посадки у статті “Як зберігати гіацинти і коли їх садити”.

Грунт обробляють на глибину 0.5м, при перекопуванні вносять перегній або гній, що розклався, торф, пісок і мінеральні добрива. На 1м2 ґрунту необхідно приблизно 2 ст. ложки суперфосфату, 1 ст. ложка сірчанокислого калію, який може замінити склянку золи, трохи менше столової ложки сірчанокислого магнію, його можна замінити на склянку доломітового борошна. Для піщаних грунтів кількість добрив збільшують у півтора рази.

Азотні добрива вносять навесні та влітку під час підживлення.

Цибулини для посадки беруть середньої величини приблизно 5 см діаметром. Великі цибулини можна залишити для вигонки або розмноження.

Садити цибулини треба на глибину 18-20см від денця цибулини. Відстань під час посадки між цибулинами приблизно 15см, між рядами 20см. Дрібніші цибулинки та дітки саджають на меншу глибину і густіше.

На дно посадкової ямки спочатку насипають перегній, потім річковий пісок, цибулинку злегка утоплюють у ньому і засипають її спочатку піском, а потім уже землею. Пісок захистить донце цибулинки від гниття і покращить дренаж.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *