Чи вказує колір мокротиння на наше здоров’я?

0 Comments

Наше тіло виробляє близько 1-1,5 л слизу щодня, і це важливо для нашого організму. Є деякі припущення, що колір мокротиння може визначати наше здоров’я, але це не підтверджено на сто відсотків, тому що на колір слизу може впливати багато факторів. Однак це один із найперевіреніших методів, і без особливих зусиль ми можемо побачити, що колір мокротиння говорить про наше здоров’я. Мокрота відіграє дуже важливу роль у нашому організмі і, попри зовнішній вигляд, може багато розповісти нам про стан здоров’я. Він виробляється тканинами організму, які виділяють слиз у роті, носі, придаткових пазухах носа, гортані, легенях та травному тракті. Мокрота є захисною та не сушить тканини. У нього також є функція, найбільш корисна в осінньо-зимовий період: це чудова пастка для бактерій та вірусів, які знищуються ферментами.

Чи вказує колір мокротиння на наше здоров'я?

Яскравий колір

Коли ми маємо справу з прозорим слизом, ми можемо бути впевнені, що в нашому тілі немає ознак запалення. Для підтримки здоров’я варто пити багато води. Добре гідратований організм зможе захистити себе від хвороб навіть у найкритичніший момент. Завжди тримайте слизові носа та порожнини рота вологими. Для полоскання носа можна використовувати морську воду, яка продається в аптеці.

Білий або сірий відтінок

Є деякі припущення, що вживання великої кількості молочних продуктів зробить слиз білою або сірою, але наукового підтвердження цьому немає. Це правда, що молочні продукти сильно згущують слиз, що ускладнює звільнення від неї. Коли ми помічаємо, що слиз білий або сірий, ми можемо бути впевнені, що вона йде з носових пазух. Це може бути перші ознаки запалення, яких не можна ставитися легковажно.

Жовтий чи зелений колір

Якщо виділення жовтого чи навіть зеленого кольору, панікувати одразу не варто. Це може бути ознакою інфекції, що повільно розвивається в нашому організмі. Такі симптоми найчастіше супроводжують застуду або грип, при ссанні носа ми можемо спостерігати зелений відтінок слизу. Якщо ситуація із зеленим слизом повторюється досить часто, варто уточнити у лікаря фахівця, чи є у вас на щось алергія. Іноді зелений або жовтий колір слизу може бути результатом сезонної алергії та не має жодного відношення до вірусних чи бактеріальних інфекцій.

Чи вказує колір мокротиння на наше здоров'я?

Темно-жовтий та коричневий відтінок

Існує кілька можливих причин, що безпосередньо впливають на колір виділень. Якщо ви курите, слиз може змінитися з прозорого до темно-жовтого або навіть коричневого. Причина в отруйних речовинах, які містяться в сигаретах, які негативно впливають на наш організм. Однак, якщо ви не курець, зверніть увагу на продукти, які ви їсте. Певні види напоїв, наприклад кава, шоколад та вино, можуть знебарвити виділення.

Рожевий та червоний колір

Коли слиз має рожевий чи червоний колір, ми можемо бачити невелику кількість крові. Часто кров надходить із кровоносних судин у носі. Однак рожевий відтінок говорить про те, що настав час звернутися до лікаря, оскільки це можуть бути перші симптоми набряку легень, туберкульозу, пневмонії і навіть раку. В обох випадках обов’язково зверніться до лікаря.

Чорний колір

Чорний слиз може означати, що ви тривалий час перебували у забрудненому середовищі. Бруд, пил, сажа та інші несприятливі фактори навколишнього середовища можуть вплинути на колір слизу. Однак, якщо проблема ускладнюється і ваші виділення протягом тривалого часу залишаються чорними, це може бути ознакою хронічного синуситу.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *