Красиві квіти для саду, що цвітуть все літо

0 Comments

Як створити клумбу, яка радуватиме чудовим виглядом квітучих рослин весь весняно-літній сезон? Зробити це під силу тільки досвідченим садівникам, які постійно читають статті про квіти, які вміють грамотно підібрати квіти, які змінюватимуть один одного з відносно невеликим тимчасовим проміжком.

Вибір на користь однорічних рослин

Багато досвідчені садівники віддають перевагу однорічникам, які мають кілька важливих переваг: протягом одного сезону однорічні квіти можуть зацвітати кілька разів, що дозволяє забезпечувати ефектний вид саду або присадибної ділянки; однолітники дають можливість щороку створювати нові композиції, урізноманітнити оформлення ландшафту; на відміну від багаторічників, ці квіти невибагливі. Їх не потрібно створювати будь-які спеціальні умови; крім того, однорічники, що цвітуть все літо безперервно, не вимагають спеціальних заходів для підготовки до зими. Вам не доведеться хвилюватися через заморозки та холодну погоду, так як наступної весни можна посадити зовсім інші рослини.

Красиві квіти для саду, що цвітуть все літо

Ще однією перевагою використання для саду саме однорічників є їхній великий вибір. Ви можете підбирати оригінальні рослини для ефектної клумби, створювати так звані міксбордери, що включають квіти, що досягають різної висоти в процесі росту і розвитку, популярні нині модульні рішення, що складаються з різноманітних контейнерів і горщиків, що встановлюються на спеціально підготовлених майданчиках у дворі. При цьому будь-які обрані вами однорічні рослини будуть цвісти все літо.

Якщо ви маєте намір підбирати саме такі рослини, порекомендуємо вам кілька видів низькорослих (іберис, нічна фіалка, блакитна немофіла), середньорослих (відомі всі садівникам цинії, петунії та чорнобривці), а також високорослих (жоржини або ніжна мальва) однорічників.

Красиві квіти для саду, що цвітуть все літо

Переваги та недоліки багаторічників у саду

Не меншою популярністю користуються серед садівників багаторічні рослини, що квітнуть все літо. Вибираючи їхню користь, ви отримуєте такі переваги, як: величезна різноманітність сортів і видів, що дозволяє збирати не менш яскраві та красиві комбінації, ніж з однорічників; відсутність необхідності щороку пересаджувати рослини. Достатньо один раз посадити насіння, щоб насолоджуватися ефектними видами з приходом весни; значне зменшення витрат на посадковий матеріал.

У той же час багаторічники, що цвітуть все літо, мають кілька істотних недоліків. По-перше, вони вимагають догляду. У зимовий період ці рослини піддаються дуже агресивним впливам навколишнього середовища, тому потрібно надійно захистити їх від снігопадів та морозів. Інакше наступної весни доведеться знову засаджувати клумбу. По-друге, деякі різновиди багаторічників можуть витісняти будь-які інші рослини з саду. Втім, із цією проблемою впоратися нескладно, використовуючи оригінальні бордюрні огорожі, які зроблять зовнішній вигляд ділянки більш привабливим.

Найпопулярнішими видами багаторічних рослин, що використовуються як прикраса присадибної ділянки, є: низькорослі – м’яка манжетка, шавлія, приморська армерія; середньорослі – поліантові троянди, велика астрація, гірські волошки; високорослі – турецький чи східний мак, багатолистий люпин чи астильба.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *