Трохи про картопляне пюре

0 Comments

Любов до картоплі у людей у ​​всьому світі закономірна. Ситний продукт смачний, корисний. А страв з нього розуміються на кулінарії можуть уявити сотні. Картопляне пюре – лише одне з великого ряду їжі, що готується.

Опустимо ті смачні штучки, де картопляне пюре зустрічається як інгредієнт, і поговоримо власне про гарнір і про вишукані страви які подаються до пюре. 

Що таке картопляне пюре?

Чи вважається в кулінарії варений і протертий (або розім’ятий) продукт пюре? Та ні! Пом’яли зварені бульби – вони так і залишаться розім’ятою картоплею. А що є власне картопляним пюре?

Трохи про картопляне пюре

Отже, щоб отримати класичний гарнір, необхідно:

  1. Очищені та відварені у підсоленій воді (у невеликій її кількості) кортоплю розминати ще гарячою (!)
  2. Масу протирати (м’яти) обов’язково до однорідності.
  3. Вводити в масу доппродукти – як підігріте молоко (вершки), масло (рослинне або вершкове), можливо, яйця.

Така страва і є вже тим, що ми називаємо картопляним пюре.

На цій основі можна зробити самостійну страву. Наприклад, додавши до пюре не подрібнені в масу продукти (смажену цибулю, порізану паприку, бекон). Але про це трохи згодом.

Наскільки корисне картопляне пюре?

Двома словами – наш «другий хліб» власне таким і є. Адже з’ївши порцію картоплі у вигляді пюре, ми:

  • отримуємо необхідні нам калорії (100 г – 106 ккал);
  • поставляємо в організм вітамін С (картопля дійсно основний постачальник цього вітаміну за рахунок того, що споживаємо картоплю не штучно, а в досить великій кількості);
  • насичуємо себе білком, крохмалем, клітковиною, залізом, калієм, марганцем, фосфором, кальцієм, натрієм, щавлевою фолієвою, пантотеновою кислотами, а також вітамінами (крім С, про яке сказали вище, – А, В1, В2, В6, Е, РР ).

Якщо не перестаратися, пюре благотворно впливає на здоров’я – допомагає серцю, ниркам, шлунку, мозку. Цей продукт є хорошим для дитячого харчування.

Звичайно, все сказане відноситься до приготування якісної картоплі – не зеленої, непорченої.

Трохи про картопляне пюре

Оригінальні рецепти картопляного пюре

Рецептів страв на основі картопляного пюре – безліч. Можна знайти і пюре з яблуками та карамеллю; та з куркумою; і з сиром та з горіхами; і з часником і шпинатом!.. Такий підхід урізноманітнить харчування, робить його оптимальним, дозволяє зберегти здоров’я міцним.

Нижче – лише одна з подібних порад приготування.

Картопляне пюре з пармезаном

Збивши класичне пюре, додати до нього дрібно натертий пармезан. (його знадобиться 50 гр на кілограм картоплі) і добре перемішати. На додачу – при подачі страви – покласти на пюре невеликий тоненький шматочок сиру. Можна варіювати цей рецепт – замінити пармезан на інший сир, бажано напівтвердих або твердих сортів.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *